Hyvin menestyneet ihmiset mittaavat seitsemää keskeistä elementtiä elämässään: terveys, perhe, sosiaalinen elämä, talous, työ, yhteisö elämä sekä hengellinen elämä. He pyrkivät ylläpitämään tasapainon näiden elementtien välillä pystyäkseen elämään terveellistä ja tyydyttävää elämää. Useimmilla työssä käyvillä tulee jossain vaiheessa vastaan aika, jolloin tuntuu että työ ja vapaa-aika ovat epätasapainossa. Yleensä työ menee vapaa-ajan edelle ja joskus menee pitkiä aikoja kun on tehnyt paljon ylitöitä ja sen seuraukset tuntea. Keskeinen kysymys tässä vaiheessa on: Mitä aiot tehdä asialle?Olen huomannut, että menestyvät ihmiset pyrkivät aina löytämään tasapainon elämässään. Se tekee niistä hyviä johtajia ja miellyttäviä ihmisiä. Mikä sitten on näiden menestyneiden ihmisten salaisuus tasapainoiseen elämään? He mittaavat seitsemää keskeistä elementtiä antamalla itselleen pisteen yhdestä kymmeneen jokaisen elementin kohdalla, nähdäkseen missä he ovat. 1 tarkoittaa että henkilö on kyseisessä elementissä täysin epätasapainossa ja 10 tarkoittaa zen -tyyppistä harmoniaa. Kukaan tuskin pääsee kaikilla elämänalueilla kymmeneen, joten järkevämpi tavoite voisi olla tasapainon löytäminen ainakin puolelle elementeistä, tai pyrkiä saamaan kaikki tasaisesti kuuden ja kahdeksan välille.

Fyysinen terveys

Kiireisessä työelämässämme tänä päivänä on helppo unohtaa liikunta ja terveellisesti syöminen, kun muut asiat painaa päälle. Tämä on kuitenkin ainoa keho, jonka tulet saamaan ja sen on pystyttävä toimittamaan sinut maaliviivalle asti. Siksi on tärkeää säilyttää kehosi vankkana ja riittävän terveellisenä, jotta voit tehdä asioita, jotka innostavat sinua, oli kyse sitten maailman ympäri matkustelua tai lapsenlapsilla vierailemista. Tärkeintä on olla tarpeeksi hyvässä kunnossa, ettei sinun tarvitse sanoa “ei” asioille joita haluat tehdä. Anna itsellesi rehellinen pisteytys ja katso, mitä mieltä olet. Voisitko tehdä enemmän parantamaan tätä lukumäärää tapana päästä haluamaasi tasapainoisempaan elämään?

Fyysinen terveys

Talous

Miltä henkilökohtainen tasapainoinen taloussuunnitelmasi näyttää? Oletko oikealla polulla kerätäksesi tarpeeksi varallisuutta, että voit nauttia mukavasta eläkkeestä? Onko omaisuutesi kasvanut tai kasvamassa ajan myötä, vai oletko laiminlyönyt taloudellisen puutarhasi hoitamista? Avain henkilökohtaiseen taloudelliseen terveyteen on tuntea hallitsevansa tilannetta ja tietää, että sinulla on tarpeeksi rahaa vaihtoehtoihin. Jos työskentelet liian paljon, mutta sinulla ei ole tarpeeksi rahaa, jokin selvästi puuttuu yhtälöstä. Sinun on arvostettava itseäsi, osaamistasi ja tekemää työtäsi ja pomosi tai asiakkaittesi tulisi arvostaa sitä myös. Mikäli sinä olet ylpeä työstäsi ja tiedät, että teet hyvää ja laadukasta työtä, ei ole mitään syytä, miksei työstäsi tulisi maksaa kunnollinen korvaus. Olit sitten alainen tai oman yrityksen omistaja, sinun on oltava rohkea ja pyytää palkankorotusta tai nostaa palveluidesi hintaa tasolle, minkä arvoinen tekemäsi työ tai tarjoamasi palvelu on.

Perhe

Kuinka tasapainossa tunnet olevasi perhe ja parisuhde elämäsi ja siihen käyttämäsi ajan osalta? Millainen suhteesi on puolisosi kanssa? Entä lastesi kanssa? Onko sinulla tasapainoinen suhde vanhempiisi ja muihin perheenjäseniin ja sukuun? Perhesiteet ovat tärkeimpiä suhteita, joita elämässä on, huolimatta siitä, kuinka kiireistä töissä on. Jos pisteesi tälle kategorialle on pieni luku, kannattaa ottaa paussi ja investoida aikaa näiden suhteiden korjaamiseen. Perheenjäsenet ovat osa tukiverkostoasi ja tulet kaipaamaan heitä eniten, kun olet maassa.

Perhe

Sosiaalinen elämä

 

Onko sinulla vahva ystäväpiiri vai ei? Onko sinulla joukko sinun kaltaisia ihmisiä, joiden kanssa tapaat säännöllisesti? Tämä voi olla niin kirjakerhon kuin jalkapallonkin merkeissä tai minkä tahansa muun harrastuksen tai ajanvieton merkeissä. Jos ei, on aika aloittaa tällaisten suhteiden rakentaminen. Sellaisten ihmis ten pitäminen lähipiirissäsi joista pidät ja joihin luotat, on yksi tärkeimmistä asioista pitkään ja onnelliseen elämään. Jos uhraat nämä suhteet työsi takia, et selvästikään ole tasapainossa. Mieti, onko elämässäsi ihmisiä, joista pidät kovasti mutta et näe juuri lainkaan? Tai onko elämästäsi pudonnut ystäviä, joita kaipaat? Ota heihin yhteyttä ja kysy, jos he haluaisivat tehdä jotain yhdessä.

2020 Annamulleaikaa.fi