Jotta voisit olla onnellinen ja menestynyt, kaikki elämäsi osa-alueet on oltava tasapainossa. Jos yksi asia tai osa-alue elämästäsi on huonosti, se vaikuttaa kaikkiin muihin osa-alueisiin ja kokonaistunteeseesi. Tässä artikkelisarjassa käymme läpi kuinka voit tarkistaa kaikki seitsemän elämän osa-alueen tasapainotilanteen antamalla jokaiselle arvosanan yhdestä kymmeneen, jolloin yksi tarkoittaa tämän kyseisen osan olevan hyvin epätasapainossa, kun taas kymmenen tarkoittaa olevasi zenmäisessä tasapainossa tämän aspektin osalta. Haluat siis pyrkiä mahdollisimman korkeaan numeroon joka osa-alueella, mutta sinun on oltava täysin rehellinen, ja arvioida alueet tämän hetken mukaan. Edellisessä osassa käsittelimme fyysisen hyvinvoinnin, taloudellisen elämän, perheen ja sosiaalisen elämän. Loppujen lopulta haluat mahdollisimman monen osa-alueen löytävän tiensä lähelle kymppilukemaa, mutta vielä tärkeämpää olisi, että kaikki alueet olisi tasapainossa ja saman arvosanan ympärillä, vaikka se ei olisikaan täysi kymppi. Mikäli kuitenkin tällä hetkellä joidenkin osa-alueiden arvosanat ovat alhaisia, näiden alueiden korjaamiseen kannattaa panostaa ja antaa aikaa.

Työ

Riippumatta siitä, pyöritätkö omaa yritystä vai työskenteletkö toisen alaisuudessa, kysy itseltäsi, millainen energiasi ja mielialasi on, kun menet töihin joka päivä. Oletko innostunut saamaan paljon aikaan, edistyä tai tehdä jotain hyvää tai tärkeää vai menetkö töihin jo valmiiksi kyllästyneenä ja tiedät edessäsi olevan toinen samanlainen, monotoninen päivä? Jos omistat yrityksen, kuinka yrityksen asiat on? Ovatko tulot ja voitot nousussa? Jotkut meistä on alituisia suorittajia, jotka eivät koskaan anna itselleen huippuarvosanaa tässä kategoriassa, vaikka asiat olisivat kuinka hyvin. Mutta on syytä mitata, kuinka hyvin kaikki se aika, jonka investoit työhösi tuottaa tulosta.

Työ

Yhteisöllisyys

Kuinka paljon aikaa pystyt tällä hetkellä investoimaan asioihin, joista välität yhteisössäsi? Tämä voi tarkoittaa mitä vain vapaaehtoistyöstä lastesi koulutapahtumissa auttamiseen tai urheilujoukkueen valmennukseen, mitä vain josta innostut kun annat jotain itsestäsi. Mieti tätä sinun asenteena kiitollisuuteen. Jos et ole antanut tarpeeksi aikaa antamaan takaisin, tekemään jotain hyvää, jäät paitsi todellisesta hyvän olon tunteesta sillä todella palkitsevat hetket syntyvät auttamalla ja antamalla.  Eikä tässä ole kyse vain rahan investoiminen hyväntekeväisyys toimintaan, vaan antamasi aika ja taitosi ovat se todellinen lahja.

Hengellinen elämä

Viimeinen osa tasapainoisen elämän elämiseen on sinun hengellinen puolesi. Tämä voi jälleen kerran olla mitä tahansa mikä täyttää hengellisen kuppisi, oli se sitten metsän halki tarpominen tai sunnuntaina kirkossa käyminen. Oman hengellisyytemme voimalla voimme uudistaa itseämme, kun olemme maassa. Tämä on elämän osa-alue joka helposti jää huomioimatta. Mutta älä laiminlyö tätä osaa. Jos pisteet ovat alhaalla tässä kategoriassa, anna itsellesi aikaa luoda yhteys uudelleen Jumalaan, luontoon tai muuhun sinulle elinvoimaa antavaan tahoon. Tämä auttaa sinua virkistymään, jotta olet valmis vastaanottamaan maailman haasteet jälleen kerran.

Hengellinen elämä

Tasapainon löytäminen näiden seitsemän elementin välillä ei aina ole helppoa. Mutta kerron varoitustarinan siitä, mitä voi tapahtua, jos olet epätasapainossa liian pitkään. Urani alkuvaiheessa pomoni oli liiketoiminnan supertähti, mutta kaikki, hänen perheensä mukaan lukien, vihasivat häntä. Hän oli kenties menestyksekäs liike-elämässä, mutta hänellä ei ollut ystäviä, hänen lapsensa eivät tahtoneet tehdä mitään hänen kanssaan, hänen suhteensa neljännen vaimonsa kanssa oli päättymässä ja hän oli henkisesti konkurssissa. Jotkut saattavat katsoa hänen onnistumisiaan liiketoiminnan saralla ja kutsua häntä menestyksekkääksi, mutta minä olen eri mieltä asiasta. Kuinka kukaan voi olla hyvä johtaja, jos he eivät pysty tasapainottamaan omaa elämäänsä? Kun joku elää näin epätasapainosta elämää, kukaan ei voita.

2021 Annamulleaikaa.fi